Pebble såldes billigt till Fitbit

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Efter rykten bekräftades det i december att #Pebble sålts till #Fitbit vilket innebar slutet på klocktillverkaren som engagerat många användare, inte minst via Kickstarter. Inför affären spekulerades det att Fitbit skulle betala cirka 40 miljoner dollar för Pebble.

Nu avslöjas dock att köpesumman var betydligt lägre än så. Fitbit meddelar till Business Insider att företaget betalade 23 miljoner för Pebble, motsvarande 206 miljoner kronor. Efter köpet stängdes Pebble, och endast runt 40 procent av de anställda erbjöds andra jobb inom Fitbit.

Köpesumman kan tyckas förvånansvärt låg för Pebble, som bara genom olika Kickstarter-kampanjer samlade in över 30 miljoner dollar (runt 269 miljoner kronor). Enligt Techcrunch var också andra spekulanter intresserade, och 2015 ska klocktillverkaren Citizen ha erbjudit hela 740 miljoner dollar för Pebble, runt 6,6 miljarder kronor. Intel ska har erbjudit 70 miljoner dollar (629 miljoner kronor) kort innan lanseringen av Pebble 2.

Fitbit har också köpt en annan tillverkare av smarta klockor, nämligen Vector Watch för 15 miljoner dollar eller 134 miljoner kronor.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.