Apple Watch växer på marknaden

Apples smarta klocka kniper marknadsandelar från bland annat Fitbit, samtidigt som marknaden för kroppsburen teknik har vuxit ordentligt.

#Apple Watch släpptes i sin ursprungliga version för snart två år sedan. Med diverse hälso- och träningsfunktioner samt en tät integrering med Iphone gjorde den smarta klockan snabbt succé och följdes upp av en ny utgåva med bättre hårdvara i höstas. #Apple har också hunnit med två större uppdateringar av operativsystemet Watch OS.

Analysföretaget IDC uppger nu att leveranserna av Apple Watch ökade under det fjärde kvartalet 2016. Uppskattningsvis såldes 4,6 miljoner enheter jämfört med 4,1 miljoner enheter motsvarande kvartal 2015. Detta på bekostnad av marknadsledande Fitbit, vars leveranser minskade från 8,4 miljoner till 6,5 miljoner enheter. Den totala marknaden för kroppsburen teknik beräknas också ha ökat med 16,9 procent.

För att förklara framgångarna pekar IDC på prissänkningen av instegsmodellen av Apples smarta klocka, samt att den nya modellen fått inbyggd GPS och ett nytt användargränssnitt med #Watch OS 3. Totalt sett uppskattar IDC att Apple hamnar på en tredjeplats sett till marknadsandelar, efter Xiaomi och Fitbit.

Värt att poängtera är att siffrorna från IDC endast är uppskattningar, då Apple inte avslöjar några exakta försäljningssiffror. Apples VD Tim Cook har dock sedan tidigare uttalat sig positivt om försäljningssiffrorna för Apple Watch.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.