Mac OS Sierra uppdateras till version 10.12.4

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Det är uppdateringsdags för #Apple, och samtliga av företagetes fyra mjukvaruplattformar har fått nya versioner. För Mac har version 10.12.4 av systemet Mac OS #Sierra släppts, vilket bjuder på ett antal nya funktioner och förändringar. Den nya systemversionen uppdateras gratis genom Mac App Store.

Den största nyheten är att funktionen Night Shift nu hittat till Mac efter att ha introducerats i IOS 9.3. Även här kan funktionen aktiveras manuellt för att tona bildskärmen till mer gula färgnyanser, vilket ska vara mer bekvämt för ögonen kvällstid. Det går också att ställa in funktionen automatiskt efter solens upp- och nedgång. Night Shift kontrolleras från Bildskärmsinställningar, och kan snabbaktiveras från Kontrollpanelen på skärmens högra sida.

Precis som i den nya versionen av IOS 10 har Siri blivit intresserad av kricket, och kan ge resultat och statistik från ligorna Indian Premier League och International Cricket Council. Det går nu även att diktera på shanghainesiska.

Bland mindre åtgärder märks bland annat förbättringar med PDF-rendering i appen Förhandsvisning, och att ämnesraden syns tydligare i konversationsläget i Mail-appen. Det nya filsystemet APFS som kom till IOS 10.3 har däremot ännu inte dykt upp på Mac och kommer gissningsvis senare i år, eller med nästa stora systemversion av #Mac OS i höst.

Har du hittat några spännande nya funktioner i Mac OS Sierra 10.12.4?