Apple kan utveckla sin egen grafikprocessor

I dagsläget levererar kretstillverkaren Imagination Technologies grafikkretsen till Ipad och Iphone, något som Apple ser ut att göra internt framöver.

Imagination Technologies är företaget som förser #Apple med grafikkretsen Power VR till Iphone och Ipad, men snart kan det bli ändring på detta. Enligt ett uttalande från #Imagination Technologies kommer Apple sluta använda deras produkter i enheter inom 15 till 24 månader. Imagination skriver:

”Apple har ännu inte tydliggjort hur de ska kunna tillverka helt en helt egen grafikprocessor utan att göra intrång på Imaginations patenterade teknik eller immateriella rättigheter och konfidentiell information.

Vi har begärt att få se hur detta förväntas göras men Apple har avböjt att tillhandahålla oss denna information. Vidare anser Imagination att det är extremt svårt att bygga en grafikprocessor från grunden utan att göra några intrång på immateriella rättigheter.”

Apple påstås designa en egen grafikkrets för att få mer kontroll över hårdvaran. I dagsläget är Apple en viktig kund för Imagination och står för ungefär hälften av företagets intäkter.

Kommentarer
1 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.