Rykte: Apple Watch 3 kommer i höst

Apple förbereder tredje generationens Apple Watch för lansering i höst, och sluter enligt en ny rapport avtal med ännu en tillverkare för produktionen.

Den smarta klockan #Apple Watch är för närvarande inne på sin andra hårdvarugeneration i form av #Series 2 som släpptes i september förra året. Det verkar därmed sannolikt att Apple Watch Series 3 kommer att lanseras denna hösten, troligtvis i september under Apples Iphone-event.

Denna tidsram får nu stöd i en ny rapport från Digitimes, som uppger att Quanta Computer kommer att få sällskap av kinesiska Compal Electronics för tillverkning av Apples klockor. Enligt rapporten kommer Quanta fortfarande att vara exklusiv tillverkare av den nya modellen, men produktionen av Series 2 väntas fortsätta, och delvis hanteras av Compal.

Rapporten uppger också att Apples beräknas ha sålt 11,9 miljoner Apple Watch under 2016, och stå för 49 procent av marknaden för smarta klockor. Detta enligt beräkningar från Canalys.

En tidigare rapport från Economic Daily News uppger även den att #Apple Watch Series 3 kommer under andra halvan av 2017. Vad gäller förändringar väntas den nya klockan få snabbare processor och bättre batteritid, men framförallt uppger flera källor att Apple Watch kommer att få egen LTE-anslutning. Detta har rapporterats från flera håll, bland annat från analytikern Christopher Rolland i en rapport från Macrumors.