Samsung Bixby på engelska försenas

Den engelska versionen av Samsungs digitala assistent Bixby senareläggs, och kommer inte att lanseras tillsammans med Galaxy S8 i april.

Under ett event 29 mars presenterade #Samsung sin nya mobiltelefon #Galaxy S8, och en av de viktigaste funktionerna som visades upp var den digitala röstassistenten #Bixby. Enligt Samsung ska Bixby skilja sig från konkurrenter som Apples Siri och Microsofts Cortana genom en högre kontextuell förståelse för vad som händer på mobilskärmen.

Nu ser det dock ut som att den engelska versionen av Bixby försenas, och inte kommer att kunna lanseras tillsammans med Galaxy S8 den 21 april. Detta rapporterar Wall Street Journal, som hänvisar till en icke namngiven källa. Orsaken ska vara problem med att få tjänsten tillräckligt tillförlitlig.

Bixby på engelska kan nu senareläggas till slutet av maj, men enligt källan har Samsung ännu inte fattat något beslut gällande lanseringsdatum. En talesperson för Samsung bekräftar att Bixby lär sig engelska först "senare i år".