Steve Wozniak: Självkörande bilar är nästa stora grej

I en intervju säger Apples medgrundare Steve Wozniak att han inte tror att Apple är de som kommer presentera nästa stora grej i teknikvärlden. Han menar att företaget har blivit för stort för att våga ta risker.

Nyligen intervjuades Apples medgrundare Steve Wozniak av Bloomberg TV Canada. I intervjun pratar han bland annat om vad han hoppas se från #Apple i framtiden och vad som krävs från en innovatör för att hitta och utveckla banbrytande produkter.

På frågan vilka produkter han ser fram emot att Apple ska släppa svarar Wozniak att han såg mycket fram emot den självkörande bilen som det tidigare ryktats om. Han hoppas att projektet inte helt gått i stöpet och att han någon gång i framtiden får se en självkörande bil från Apple. Han hoppas även på att Siri ska bli smartare och mer människolik i fråga om språkförståelse och kommunikation.

Wozniak ser artificiell intelligens som en stor del av utvecklingen och självkörande bilar som potentiellt nästa stora grej. Den självkörande bilen skulle på så många nivåer underlätta människors liv och han menar att nästan varje biltillverkare på något sätt jobbar med att göra sina bilmodeller smartare och mer självständiga.

Däremot tror han inte att Apple är det företaget som kommer vara först ut med nästa revolutionerande produkt. I intervjun lyfter han fram Tesla och deras arbete med smarta transportmedel och hyllar Teslas grundare Elon Musk för att jobba på ett innovativt och kreativt sätt.

Vidare menar han att det är på detta sätt företag och utvecklare måste jobba för att kunna skapa nytänkande och banbrytande produkter. Det går sällan att veta i förhand vad som kommer slå och stora företag som Apple eller Google vågar oftast inte ta risken att misslyckas.

Intervjun är uppdelad i två delar och går att se här och här.

Vem tror du kommer vara först med nästa revolutionerande produkt? Har Apple någon chans att vara det företaget eller har Wozniak rätt?