IOS 11 – Sju nyheter du inte fick se

IOS 11 är fullspäckad av nya funktioner, men det var inte alla som fick plats i Apples presentation. Här är sju spännande nya funktioner vi ser fram emot!

#IOS 11 innehåller massor av nya funktioner, och alla hann #Apple inte med att demonsterar under måndagens keynote. Sin vana trogen visade Apple en skylt under presentationen med en lång rad övriga funktioner. En hel del av dessa är faktiskt riktigt användbara; här är våra sju favoriter.

Dela Wifi-lösenord

Nu slipper du snart skriva ned ditt Wifi-lösenord på en papperslapp, eller bokstavera det till dina gäster som kommer och hälsar på. Med IOS 11 kan du nämligen hitta enheter i närheten och skicka lösenordet med ett enda tryck. Det som krävs är att mottagaren också har IOS 11.

Skärminspelning

Tidigare har det gått att spela in skärmen på en IOS-enhet genom att ansluta den till en Mac och spela in via Quicktime. Nu verkar det som att IOS 11 kommer att ha denna funktion inbyggd, vilket är väldigt trevligt. Tack vare att IOS 11 också använder videoformatet H.265 kommer dessutom de inspelade klippen att ta mindre utrymme än tidigare.

Mörkt läge... typ

Apple nämnde ingenting om det beryktade mörka tema som många efterfrågat, men däremot kommer något liknande. IOS 11 har nämligen förbättrat hjälpfunktionen Invertera färger så att den kan fungera som ett mörkt läge. Tidigare har funktionen även inverterat bilder och ikoner, men numera lämnas dessa orörda.

Fyll i lösenord i appar automatiskt

I Safari kan lösenord synkroniseras mellan enheter tack vare Icloud-nyckelringen. I appar har något liknande däremot inte funnits, såvida appen inte byggt in stöd för lösenordshanterare som 1password. Med IOS 11 flyttar Icloud-nyckelringen ut från Safari, och gör funktionen tillgänglig för apputvecklare för att logga in i en app.

Ny design av podcast-app

Apples podcast-app är inte främmande för att byta design; vem minns inte den gamla skeumorfiska designen med bandspelaren? Med IOS 11 får appen ännu en gång ett nytt utseende, och liknar nu mer Musik-appen.

Ställ in Homekit-prylar genom att knacka

Redan idag går det att konfigurera en ny Apple TV genom att knacka på den lätt med en Iphone, tack vare den magi som kallas NFC och Bluetooth. Vad det verkar kommer det även gå att ställa in nya Homekit-prylar genom att lätt knacka på dem med en IOS-enhet.

Med IOS 11 går det också att ställa in en ny Iphone eller Ipad genom att skanna skärmen från en befintlig, vilket underlättar att lägga till nya enheter.

Skanna QR-kod

På tal om att skanna så behöver vi nu inte längre ladda hem appar från tredje part för att läsa in alla dessa QR-koder som finns överallt. Apple har äntligen kommit sig för att bygga in funktionaliteten i systemets kameraapp.