Sphero lanserar appstyrda robotarna R2-D2 och BB-9E

Spheros appstyrda lilla robot BB-8 blev en succé när den släpptes 2015, nu följer företaget upp med två nya inför nästa Star Wars-film. Den här gången bjuds vi på R2-D2 och BB-9E.

Star Wars-filmen The Force Awakens introducerade roboten BB-8 som i händerna på företaget Sphero blev en fantastisk liten appstyrd robot högt upp på önskelistor hos både stora och små. Nu är en ny Star Wars-film på gång och Disney och Sphero har samarbetat på nytt. Den här gången lanserar Sphero två nya appstyrda robotar, R2-D2 och BB-9E.

Den första är en rekreation av den älskade roboten R2-D2 som hängt med ända från starten av Star Wars. Precis som i filmerna kan den här appstyrda varianten byta mellan att ta sig fram på tre eller två ben. Lamporna fungerar och den kan interagera med andra Sphero-robotar. Den är lite högre än BB-8-leksaken och kostar 180 dollar.

Den andra nyheten är roboten BB-9E, vilket verkar vara en First Order-version av BB-8. Den har en mörk design och har ett konkavt rött öga. Sphero säger att BB-9E har ett ultratåligt yttre och samma rörelser och LED-lampor som roboten kommer att ha i filmen The Last Jedi. BB-9E fungerar i övrigt som BB-8 och kommer att kosta 150 dollar.

Båda robotarna börjar säljas med start den 1 september, vilket sammanfaller med Star Wars-tillställningen Force Friday II. Låt oss gissa att de här appstyrda leksakerna blir populära önskningar till tomten i år.