Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Drive fungerar nu med Filer i IOS 11

Filhanteraren Filer i IOS 11 stöder anslutning till olika molntjänster, och nu utökas stödet till att även inkludera Googles molnlagring.

Ett av de vanligaste klagomålen mot Apples mobila operativsystem IOS är att det inte ger användaren kontroll över hur information och filer hanteras i systemet, något som Android-plattformen tillåter. IOS har traditionellt inte tillåtit någon form av lokal filhantering, men i och med IOS 11 introducerades appen Filer som tillåter en form av filhantering.

Denna filhantering fokuserar på åtkomst till filer som finns lagrade på molntjänster, alltså ingen lokal filhantering. Vid lanseringen erbjöds stöd för en rad olika molntjänster, däribland Dropbox och Onedrive, men Google Drive saknades i uppställningen. Nu har det blivit ändring på detta och Googles tjänst stöds nu fullt ut i Filer-appen.

Genom att lägga till Google Drive som plats i Filer-appen kan du navigera innehållet i ett enhetligt gränssnitt, och filer och mappar som finns lagrade på ditt Google Drive-konto kan flyttas runt med fingergester. Här stöds även andra filhanteringsåtgärder som att skapa mappar, kopiera/klippa ut/klistra in, applicera taggar med mera.

Använder du Filer-appen i IOS 11, och är det någon tjänst du tycker saknas där? Saknar du möjligheten till lokal filhantering i IOS?

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.