Google Drive fungerar nu med Filer i IOS 11

Filhanteraren Filer i IOS 11 stöder anslutning till olika molntjänster, och nu utökas stödet till att även inkludera Googles molnlagring.

Ett av de vanligaste klagomålen mot Apples mobila operativsystem IOS är att det inte ger användaren kontroll över hur information och filer hanteras i systemet, något som Android-plattformen tillåter. IOS har traditionellt inte tillåtit någon form av lokal filhantering, men i och med IOS 11 introducerades appen Filer som tillåter en form av filhantering.

Denna filhantering fokuserar på åtkomst till filer som finns lagrade på molntjänster, alltså ingen lokal filhantering. Vid lanseringen erbjöds stöd för en rad olika molntjänster, däribland Dropbox och Onedrive, men Google Drive saknades i uppställningen. Nu har det blivit ändring på detta och Googles tjänst stöds nu fullt ut i Filer-appen.

Genom att lägga till Google Drive som plats i Filer-appen kan du navigera innehållet i ett enhetligt gränssnitt, och filer och mappar som finns lagrade på ditt Google Drive-konto kan flyttas runt med fingergester. Här stöds även andra filhanteringsåtgärder som att skapa mappar, kopiera/klippa ut/klistra in, applicera taggar med mera.

Använder du Filer-appen i IOS 11, och är det någon tjänst du tycker saknas där? Saknar du möjligheten till lokal filhantering i IOS?