Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kissande Spindelman lurade sig in på Youtube Kids

Youtube har fått kritik för att opassande videoklipp har letat sig in på den barnvänliga versionen av plattformen. Bland annat Spindelmannen som kissar ner en Disneyprinsessa.

Allt fler barn i så tidig ålder som 1-2 år använder internet, och väldigt många hänger på videoplattformen Youtube. Precis som många ställen på nätet är Youtube långt ifrån rakt igenom barnvänligt och det finns mycket innehåll som en ettåring helst inte ska se.

2015 lanserade Youtube tjänsten Youtube Kids för att föräldrar skulle kunna låta sina barn surfa runt bland videoklipp utan att av misstag se saker som barn inte borde se. Det finns dock videoklipp som smiter förbi Youtubes algoritmer och maskininlärning.

Det gäller bland annat en film där Musse Pigg ligger i en pöl av blod och Mimmi förtvivlat tittar på, eller en video där en lerversion av Spindelmannen urinerar på prinsessan Elsa från Disneyfilmen Frost. Youtube har kommenterat händelsen och säger till Cnet att:

Arbetsgruppen bakom Youtube Kids består av föräldrar som verkligen brinner för tjänsten, det är otroligt viktigt för oss att det blir rätt. Vi agerar snabbt när användare uppmärksammar oss på olämpligt material. Vi använder en kombination av maskininlärning, algoritmer och användares rapportering för att granska inlägg och annonser. Vi håller med om att detta innehållet är helt oacceptabelt och är dedikerade att ständigt göra tjänsten bättre.

Youtube uppmanar föräldrar till barn som använder Youtube Kids att använda ytterligare verktyg för att blocka kanaler eller specifika videoklipp. Det går även att ta bort sökfunktionen.

Läs mer om youtube på 99:

Källa: Cnet

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.