Nu kan du byta ditt Apple ID från en tredjepartsadress till en från Apple

Ditt Apple ID utgörs av en e-postadress och nyligen blev det möjligt att byta ut en adress från tredjepart till en från Apple – vilket tidigare inte var möjligt.

Med ett Apple ID kommer du åt tjänster som App Store, Apple Music, Icloud, Imessage, Facetime och alla andra tjänster Apple erbjuder. Nyligen införde Apple en välkommen förändring för alla som av någon anledning behöver byta den e-postadress som är kopplad till sitt konto.

Tidigare gick det inte att byta en e-postadress från en tredjepartsleverantör som exemepelvis Yahoo eller Gmail till en adress från Apple (@icloud.com, @me.com eller @mac.com). Om Apple ID:t skapats med en tredjepartsadress gick det bara att byta till andra tredjepartsadresser.

I ett uppdaterad supportdokument framgår det nu att Apple ändrat det här. Nu går det att byta från exempelvis [email protected] till [email protected].

För att byta adress skriver Apple att du först måste logga ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple ID. När du gjort det följer du de här stegen:

Från din Iphone, Ipad eller Ipod Touch:

  1. Gå till Inställningar > Ditt namn > Namn, telefon, e-post

  2. Bredvid Tillgänglig på, tryck på Ändra och radera ditt nuvarande Apple ID.

  3. Tryck på Fortsätt, lägg nu till det Apple ID du vill använda.

  4. Tryck på Nästa.

Via Apple ID-sidan

  1. Surfa till appleid.apple.com och logga in.

  2. I konto-sektionen, klicka på Redigera

  3. Under ditt Apple ID, klicka på Redigera Apple-ID...

  4. Skriv in det Apple ID du vill använda.

  5. Tryck på Fortsätt.

Apple meddelar att om du byter till en adress som slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com, kan du inte byta tillbaka till en adress från en tredjepartsleverantör igen. Ditt tidigare Apple ID som slutar med en tredjepartsadress blir vid ändringen en extraadress till ditt konto.

Källa: Apples supportsidor