Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Niantic släpper Pokémon Go-liknande spel om Harry Potter

Nu är det officiellt, spelföretaget bakom succén Pokémon Go släpper ett spel med förstärkt verklighet (AR) under 2018.

Förra sommaren slog mobilspelet Pokémon Go igenom stort världen över. Spelet går ut på att du ska fånga Pokémon-monster, ta över gym, kläcka Pokémonägg och utveckla dina monster. Spelet läser av var du befinner dig och spelplanen är en karta över den verkliga världen.

För ungefär fem år sedan lanserade Niantic Ingress där spelare kunde hjälpa till att kartlägga världen och intressanta punkter. Världen spelarna hjälpte till att dokumentera ligger till grund för Pokémon Go:s värld och utgör även stommen för företagets nästa spel – Harry Potter: Wizards Unite.

Spelet kommer att släppas under 2018 och Niantic skriver i ett pressmeddelande att:

– I Harry Potter: Wizards Unite kommer spelare som har drömt om att bli en riktig trollkarl få chansen att bli en del av J.K. Rowlings magiska värld. Spelare kommer att lära sig trollformler, utforska verkliga bostadsområden och städer och slåss mot legendariska bestar och sluta samman med andra spelare för att ta ner kraftfulla motståndare.

Är Harry Potter: Wizards Unite ett efterlängtat spel? Hur hoppas du på att spelet kommer vara?

Källa: Niantic

Bästa djuret i Harry Potter-världen
Redaktionens favoritdjur i Harry Potter världen är nifflaren. Vidundret härstammar från Storbritannien och kännetecknas av sin svart luddiga päls och näbbliknande mun.

Nifflaren bor vanligtvis i jordhålor, får mellan sex till åtta ungar per kull och används av alfer för att gräva efter skatter. Dens främsta egenskap är att den är väldigt intresserad av guld och allt som glittrar. Nifflare kan vara både tillgivna och vänliga men de kommer ta ditt guldhalsband när du vänder ryggen till.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.