fredagsvideo

Gör ditt eget astronautprogram

Alla har vi nog drömt om att besöka rymden, men det är få som antas till NASA:s utbildningsprogram. Det gör inget! Simone Giertz har gjort sitt eget träningsprogram för astronauter.

Det är nog många med mig som drömmer om att en dag få besöka rymden och som drömde om att bli en astronaut när de var små. Det är däremot väldigt svårt att komma ut i rymden, kraven är höga och platserna väldigt få, men misströsta inte!

Robotentusiasten Simone Giertz har gjort sitt eget hemsnickrade träningsprogram för att bli en astronaut. Serien består av tre delar och innefattar viktiga faktorer som att inte kräkas, kunna hantera en isolerad miljö eller tyngdlöshet.

Del 2: Isolera dig själv

Del 3: Upplev tyngdlöshet

Om du gjorde det eget träningsprogram, vilka moment skulle du tycka var viktiga att få med?

Med detta önskar vi trevlig helg!

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.