Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 testar Iphone X: kameran

Den bästa kameran är den kamera du har med dig. I mångas fall är det numera mobilkameran. Nu kikar vi närmare på Iphone X-kameran som en del i vår testserie av telefonen.

Sammanfattning

I det hela taget går det inte att bli annat än imponerad av kamerorna i Iphone X. Gillar också det "nya" sättet att snabbt nå kameran direkt från låsskärmen. Istället för att jag ska försöka svepa åt sidan som tidigare, finns en liten kamerasymbol jag trycker på för att komma till kameran. Det känns som en viktig del i fotograferandet med en mobil – att det går snabbt att plocka upp telefonen och komma till kameraappen för att fånga vad man nu än vill fånga på bild.

Jag gillar att Apple skruvat till färger och kontraster lite nu. Färgerna "poppar" lite utan att kännas alldeles överdrivna som jag tycker att exempelvis Samsungs telefoner åstadkommer. Jag vill att bilderna jag tar ska återge hur jag upplevde färgerna i verkligheten – gärna utan redigering och det lyckas Iphone X (och Iphone 8 Plus) med. Svärtan som OLED-skärmen ger är också välkommen när jag tittar på mina alster direkt i telefonen, även om den upplevelsen inte går att dela med andra (förutom andra OLED-telefonägare då).

Bilder i miljöer med dåliga ljusförhållanden går mer ofta än inte att använda till det du tänkt. Det var inte allt för länge sedan som mobilkameror oftast levererade mer eller mindre totalt mörker när du försökte fånga vännerna på bild på hemmafesten. Men också härliga nattvyer som den från min balkong blir klart bättre i Apples senaste flaggskepp.

För alla "selfie"-älskare går det nu att ta snygga porträtt också med den främre kameran. En liten uppgradering jämfört med Iphone 8 Plus – för en del kanske anledning nog att välja Iphone X istället.

En annan sak jag älskar med Iphone och IOS i dessa sammanhang är utbudet i App Store. Det finns bjuder många app-alternativ för den som vill redigera sina bilder mer än vad som är möjligt i den inbyggda Bilder-appen. Det finns allt från appar med bara roliga filter, till proffs-appar som Lightroom och Pixelmator. Med Icloud eller för den delen Airdrop skickar jag dessutom enkelt mina bilder till min Ipad eller dator om jag vill använda dem till något där.

Avslutningsvis vill jag bjuda på några bilder jag fastnat lite extra för under mina tester. Och för den som vill har jag samlat några av originalen att spana in i ett album du hittar här.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.