Lätt att slå sönder vardagsrummet med Nintendo Wii

Idag är det elva år sedan Nintendos spelkonsol Wii lanserades i Sverige. Detta firar vi med en video där folk har sönder tv-apparater och sig själva när de spelar.

För exakt 11 år sedan släpptes Nintendos spelkonsol Wii i Europa. Wii är uppföljaren till Gamecube och Nintendos femte stationära spelkonsol. Konsolen visades upp så tidigt smo under spelmässan E3 2005 med arbetsnamnet Nintendo Revolution. När Wii släpptes i Europa slog den försäljningsrekord som den snabbaste säljande konsolen då Nintendo sålde 325 000 exemplar bara de två första dagarna.

2013 meddelande Nintendo att konsolen skulle sluta produceras och totalt har nästan 100 miljoner enheter sålts sedan den lanserades. Alla som spelar spel vet att lösa föremål kommer med en viss risk. Många förstod snabbt att det var en bra idé att använda snöret till kontrollen så den inte flög iväg när man blev lite för exalterad i ett spel. Denna veckas fredagsvideo tillägnar vi Nintendos konsol som orsakade många bulor och trasiga tv-apparater.

Trevlig helg!