Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtest: Koll på paketen med Postnord för Android och IOS

Postkoncernen Postnord må ha utmaningar i vardagen, men göra app – det går betydligt bättre.

Det är bråda tider för Postnord. Företaget ligger redan sedan innan på starkt PR-minus, och med extra belastning genom höstens readagar har kritikstormen ökat ytterligare i styrka. Den konkreta verksamheten åt sidan dock, Postnord har även en egen app för att hålla koll på spårbara paket och brev. Den heter självförklarande nog just Postnord, och finns tillgänglig för både Android samt IOS.

För att rensa luften direkt – det är en bra app. Funktionerna är väl implementerade, och utseendet känns modernt. Användare kan dels spåra paket eller brev genom att lägga in kollinummer, men även låta appen plocka upp försändelser via telefonnummer eller e-post. Det fungerar utmärkt, där ett antal paket magiskt dyker upp för undertecknad.

Med registrering avklarad visar appen den vanliga spårningsinformationen, kryddad med stöd för notifieringar. Det finns möjlighet till surr i fickan varje gång försändelsen byter status, samt inte minst när den är redo att hämtas ut. Appen kan även visa en streckkod som enkelt skannas av medarbetaren bakom disken, utan behov av vidare sifferjonglering.

Utöver paket- och brevdelen finns bland annat en flik med kontaktvägar till kundtjänst, samt en profilsida med lite statistik. Det hela avrundas via en sida för att hitta postnummer, lådor och ombud baserat på var användaren befinner sig.

Sammanfattningsvis är Postnords app för Android och IOS riktigt kompetent. Den gör precis vad som kan förväntas, och leverar dessutom ett fräscht utseende. Huruvida försendelserna faktiskt kommer fram, det är dock en helt annan fråga.

Namn
Postnord
Utvecklare
Postnord Group AB
Plattform
IOS | Android
Språk
Svenska med flera

App Store

Länk
Postnord Sverige
Krav
Kräver IOS 10.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Version
3.0.5

Google Play

Länk
Postnord Sverige
Krav
Beror på enheten.
Version
Beror på enheten
Skriven av Emil Åkered

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.