Rykte: Kommande Iphone-modeller får batterislukande Truedepth-kamera

Kommande generationer av Iphone kommer att förses med en mer avancerad Truedepth-kamera som kräver ett kraftfullare batteri än vad modellerna tidigare haft.

Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo på analysföretaget KGI Securities menar att Apple i framtiden kommer att förse samtliga modeller i Iphone-familjen med en förfinad och mer engergikrävande Truedepth-kamera. Kuo skriver:

"Vi tror att adoptionen av Truedepth-kameran under 2017–18 kommer öka efterfrågan på batterier med högre kapacitet än tidigare. Från och med 2019 tror vi att Iphone kommer få mer utvecklade 3D-sensorer och AR-funktioner som kommer att dra betydligt mer batteri, vilket kommer förstärka behovet av batterier med högre batterikapacitet. Vi tror att Apple har tekniken för att ta fram dessa batterier."

Ming-Chi Kuo tror att Apple kommer jobba vidare på att höja batterikapaciteten under 2019 och 2020, vilket kommer leda till ett längre batteriliv i kommande produkter. Kuo tror dock inte att Face-ID kommer att förändras nämnvärt under nästa år.

I rapporten framgår även att Kuo tror att nästa generations Iphone X kommer få ett L-format batteri istället för ett tvåcellsbatteri, och tror att detta kommer öka batterikapaciteten med 10 procent.

Källa: Macrumors