Samsung erkänner problem med batteriladdning i Note 8

Efter rapporter under slutet av 2017 bekräftar Samsung nu officiellt att vissa Galaxy Note 8-enheter har problem med batteriladdning.

Under de sista veckorna av fjolåret började det dyka upp rapporter från ägare av Samsungs senaste stora flaggskepp Galaxy Note 8. Problemen bestod i att telefonen inte kunde laddas om laddningsnivån sjönk till noll procent, vilket naturligt nog gör det ganska svårt att använda enheten.

Nu har rapporterna blivit tillräckligt många för att Samsung ska gå ut med ett officiellt erkännande om att Galaxy Note 8 har ett "begränsat problem med batteriladdning" och att de tar alla rapporter om problem av denna typ mycket allvarligt. Uttalandet, som gjordes i en intervju med Sammobile, går inte in på ärendet i mer detalj och hur en eventuell åtgärd skulle kunna se ut är därför okänt.

Med de stora batteriproblemen med Galaxy Note 7 i backspegeln är det lätt att dra på för stora växlar tidigt. Problemet ser ut att främst drabba telefoner med systemkretsen Snapdragon 835, vilken främst säljs på den amerikanska marknaden, så för svenska kunder bör detta problem vara ytterst begränsat. Vi återkommer om och när Samsung uttalar sig vidare i frågan.