Amazon Alexa kommer till Windows 10

Amazons smarta assistent Alexa har letat sig in i allt fler produktkategorier, och nu ska den även ge Microsofts Cortana konkurrens på hemmaplan.

När vi reflekterade över fjolårets upplaga av CES-mässan kunde vi konstatera att Amazons smarta AI-tjänst Alexa dominerade under mässan, och hon har fortsatt att dominera bland nya produktsläpp sedan dess. Gemensamt med Apples Siri och Google Assistant är dock att hon tog sin början i Amazons egna produktutbud och letade sig sedan ut på marknaden i stort.

Nu ska Alexa dock ge Microsofts virtuella assistent Cortana ordentlig konkurrens på dess hemmaplan. Under årets nu pågående CES-mässa har HP, Lenovo, Asus och Acer presenterat planer för att integrera en Alexa-app i företagens Windows 10-utrustade datorer. Appen ska låta användaren utföra sökningar och enklare uppgifter på samma sätt som idag är möjligt på webben och i mobila enheter.

Alexa-appen kommer bli tillgänglig under våren och ovan nämnda datortillverkare kommer då att lansera nya produkter med appen förintegrerad. Alexa kräver att datorn är utrustad med mikrofoner som kan uppfatta röstkommandon över större avstånd än traditionella mikrofoner, vilket sannolikt innebär att inte alla datorer från ovanstående tillverkare kommer utrustad med tjänsten.

Vi kommer att se och höra betydligt mer om Alexa och dess konkurrenter under den pågående CES-mässan, och är du intresserad av att veta mer rekommenderar vi att du håller ett öga på vår tagg CES-2018 som länkas här nedanför.

Kommentarer
6 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.