Philips och Razer samarbetar om spelanpassad Hue-belysning

Samarbetet ska låta Hue-belysningen anpassas efter scenerna i datorspel, något som förhoppningsvis letar sig in i andra tillämpningar.

När det gäller smart belysning av hemmet lyser rampljuset onekligen starkast på Philips lampor i Hue-serien just nu. Det var bara en tidsfråga innan andra företag skulle hitta på andra användningsområden för Hue-lamporna, och nu har speltillbehörsmakaren Razer gjort just detta.

Under CES presenterar Razer ett samarbete med Philips där Hue-lampor ska kunna kombineras med Razers olika produkter som är utrustade med belysningssystemet Chroma. Chroma är namnet på en rad produkter som kan använda sig av belysning för att matcha stämningen i datorspel, filmer, med mera. Produkter som stöder Chroma innefattar bland annat bärbara datorer, tangentbord, spelkontroller, med flera.

Det som presenteras nu är att Chroma-systemet får integrerat stöd för Philips Hue-hubben vilket innebär att belysningen på stödda tangentbord, hörlurar och annat matchas av rummets belysning. Eftersom Chroma-belysningen anpassar sig efter scenerna i spel kommer även rummets Hue-belysning göra detsamma, och datorspelare ska då kunna få en stämningsskapande effekt i samma stil som Philips Ambilight, tekniken där belysning på TV:ns baksida lyser i takt med vad som visas på skärmen.

Det som krävs för att få systemet att fungera är en andra generationens Philips Hue-brygga, valfritt antal Hue-lampor och en produkt med stöd för Chroma-belysning där mjukvaran Razer Synapse används. Denna mjukvara ska bli tillgänglig idag. Philips säger i en intervju med Cnet att fler samarbeten likt denna kommer bli tillgänglig under året, bland annat kanske för spelkonsoler.

Samarbeten likt denna målar upp spännande möjligheter för vad som kan bli möjligt framöver. Tänk dig att belysningen i rummet speglar den stämningsdrypande scenen i Stranger Things på Netflix, eller detsamma i det där fantastiska konsolspelet du älskar. Potentialen är spännande, och Philips har onekligen ett försprång över konkurrenterna.

Ida tittar på Razers och Philips samarbete:

Läs mer:

Källa: Cnet