Tekniken flyttar in i kortet med Wallet Card

Idag diskuteras mobila betallösningar flitigt, men på CES har Ida tittat på en kortbaserad betallösning med en rad olika tekniker inbyggda.

Dagens kontokort blir i allt snabbare takt en föråldrad teknik, och hade det inte varit för det faktum att de mobila betallösningarna ännu inte stöds av samtliga banker hade nog många av oss teknikentusiaster helt övergivit kortbaserade betalningar. Men det finns företag som inte är helt övertygade om att mobila betallösningar är framtiden, och på CES har Ida fått chansen att titta närmare på just en sådan lösning.

Företaget i fråga heter Dynamics och de presenterar betalkortet Wallet Card som integrerar både magnetremsa, trådlös överföring av data, en liten skärm integrerad i det nedre högra hörnet och möjlighet till kommunikation med kortutgivaren över GSM-uppkoppling. Den mobila uppkopplingen består av en krets för GSM-kommunikation samt integrerade antenner som skickar ut och tar emot radiosignalerna. Allt detta drivs av ett integrerat batteri som enligt Dynamics ska erbjuda ändlös batteritid då batteriet laddar upp sig själv vid vanlig användning.

Kortet har introducerats i Förenta Arabemiraten, men diskussioner om samarbeten med internationella banker förs löpande. De stora säljargumenten för Wallet Card är dock inte bara att att den har integrerad teknik. Enligt företaget ska kortet erbjuda den snabbaste responstiden när ett bedrägeriförsök sker. Kortnumret raderas då omedelbart och ersätts med ett nytt.

Wallet Card kan även hysa flera olika kort. Om du har ett kontokort, ett kreditkort, lojalitetskort och andra typer av betalkort kan de alla samsas i ett Wallet Card, på samma sätt som Apple Pay och Samsung Pay låter dig registrera flera olika typer av kort. Eftersom kortet är helt digitalt ska det lätt kunna lanseras på nya marknader då all information helt enkelt laddas ner till ett Wallet Card. På samma sätt är det enkelt att spärra och ersätta kort som tappas bort.

Om och när Wallet Card ska lanseras i Sverige är i skrivande stund oklart, men enligt en företagsrepresentant som jag pratat med har företaget frekvent besökt Sverige och pratat med svenska banker, så helt omöjligt är det inte. Företagets representant meddelar också föga förvånande att de inte tror på de mobila betalningslösningarna.

99 testar Apple Pay:

Läs mer:

GUIDE: Så kommer du igång med Apple Pay
NYHET: Samsung Pay fungerar nu med Swedbank
SNABBTEST: En dag med Samsung Pay
NYHET: Samsung Pay lanseras i Sverige
NYHET: Apple Pay finns nu i Sverige

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.