Apple börjar sälja Linksys Velop

Nu får Airport Extreme, Airport Express och Airport Time Capsule sällskap i hyllorna hos Apple. Företaget börjar sälja mesh-routrarna Linksys Velop.

Apples egna routrar, Airport Extreme, Airport Express och Airport Time Capsule börjar alla bli ganska gamla. Time Capsule och Extreme uppdaterades senast i juni 2013 och Airport Express är ännu ett år äldre. På CES träffade jag Belkin som också äger Linksys och fick veta att deras mesh-system Velop nu börjar säljas i Apples butiker tillsammans med Airport-modellerna.

Det här fick mig så klart att fundera på om Apple tänker lägga ned Airport, men så verkar inte vara fallet. En talesperson för Apple säger till Macrumors att människor älskar Airport-produkterna och att Apple kommer att fortsätta att sälja dem. Linksys Velop tas in för att kunna erbjuda kunder med större hem ett lämpligt alternativ för att få till bra hemnätverk.

Mesh-routrarna finns redan i Apples svenska nätbutik. Ett två-pack med Linksys Velop kostar där 3 990 kronor och ett tre-pack 5 940 kronor.

Andreas pratar om mesh-routrar i Pryltipset:

Källor: Macrumors