Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

En av sex amerikaner har en smart högtalare

Ny studie visar att en av sex amerikaner har en smart hötalare, en ökning på 128 procent från föregående år. Amazon Echo är populärast och Google Home kommer på en andra plats.

Något som verkligen exploderade i popularitet förra året var den smarta röstassistenten inbyggd i en högtalare. Lösningar som Google Home och Amazons Echo säljer båda bra och är relativt billiga. Väldigt många högtalare som presenterades under CES förra veckan hade stöd för olika smarta assistenter och trenden verkar även synas bland det amerikanska folket.

En ny studie gjord av NRP and Edison Research visar att var sjätte amerikan äger en smart högtalare, vilket motsvarar cirka 16 procent, vilket är en ökning med 128 procent från föregående år. Hela 7 procent av amerikanerna köpte en smart högtalare någon gång mellan Black Friday (24:e november) och årsskiftet förra året och 2017 var året då 4 procent av amerikanska folket köpte sin allra första smarta högtalare.

Den klart populäraste assistenten är Alexa då 11 procent har en Amazon Echo i sitt hem. Google Home som inte funnits på marknaden lika länge ägs endast av 4 procent.

När det kommer till hur amerikanerna använder sina smarta enheter uppger 66 procent att de använder den för att spela musik, ställa frågor och spela spel. 64 procent säger att de använder högtalaren för att styra sitt smarta hem. Enheter och funktioner som får styrka på foten för smarta högtalare är radio, smarta telefoner, tv-apparater, surfplattor, datorer och skrivna ord. 44 procent uppger även att de börjat använda smarta assistenter mer på mobilen efter att de köpt en smart högtalare.

Studien är genomförd genom telefonundersökning med 1 010 medverkande och en fördjupade undersökning med 806 personer om deras mönster och vanor.

Att smarta högtalare inte har fått samma genomslag i Sverige beror på att det finns väldigt få smarta assistenter med stöd för svenska och varken Google Home eller Amazon Echo finns officiellt på den svenska marknaden. Vi hoppas såklart att det kommer bli ändring på detta under 2018.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.