Google I/O inleds 8 maj

Datumet för årets upplaga av Googles utvecklarkonferens I/O är avslöjade, och 8 maj inleds evenemanget i Mountain View, Kalifornien.

Google har för vana att avslöja datumen för utvecklarkonferensen I/O i form av en rebus eller något annat klurigt pussel. Så även i år, och nu vet vi att årets I/O inleds 8 maj och pågår till 10 maj.

Platsen blir som de två senaste åren Shoreline Amphitheatre, belägen bara ett stenkast från sökjättens huvudkontor Googleplex i staden Mountain View, Kalifornien.

En av ledtrådarna för att få fram datumet innefattade en ananaskaka, på engelska Pineapple Cake. Detta kan i sin tur ge en föraning om vad årets version av operativsystemet Android kommer att heta, eftersom Google har som tradition att döpa systemen efter olika sötsaker. Förra året kom Android O, som sedan fick namnet Oreo och i år är det alltså dags för Android P.

Vad hoppas du på att få se från Google i maj? Kanske en ny version av Google Assistant, som pratar svenska? Dela med dig av önskningarna i kommentarerna!