Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bank ID får stöd för Apple Face ID

En efterlängtad funktion blir verklighet när användare med Iphone X nu kan logga in via ansiktsavläsning.

När Iphone X och tillhörande funktionen Face ID lanserades fungerade inte den nya autentiseringsmetoden med alla tjänster. I Sverige handlade det främst om välanvända Bank ID, som valde att blocka bort stödet för ansiktsavläsning i väntan på en ordentlig genomgång av säkerheten.

Nu är utvecklarna av att att döma nöjda. 99-profilen Cancerman rapporterar i forumet att senaste versionen av Bank ID tillåter Face ID. Det innebär att användare av Iphone X numera kan logga in hos allt från Skatteverket till lokala kommunen genom att helt enkelt skanna av ansiktet.

Användarvillkoren för att använda Face ID tillsammans med Bank ID ställer krav på att du är ensam användare av telefonen samt att du inte får ha stängt av funktionen "Kräv uppmärksamhet för Face ID".

Använder du Face ID? Gillar du funktionen, eller saknar du klassikern Touch ID? Dela med dig i kommentarerna!

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.