poddradio

Avsnitt #219: Dags för MWC 2018

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

Ida och Amanda håller på och packar inför Mobile World Congress 2018. Det blir en del prat om förväntningarna inför mässan – men mer kommer förstås på sajten nästa vecka och i nästa avsnitt av podden.

Andreas är tillbaka efter en släng av influensan och har testat ett Final Fantasy-spel för mobilen. Redaktionen pratar om mobilspel och handkontroller. Hur många handkontroller till olika konsoler har Andreas hemma tro?

Ida får en chock när Nokia låter som att de vill göra sig av med några av hennes favoritprylar. Vad händer när företag lägger ned prylar som kräver molntjänster? Eller släpper mjukvara som gör äldre prylar sega? Nu för tiden är prylar allt oftare kopplade till internet och olika molntjänster. Mjukvara säljs ofta med prenumerationer snarare än engångslicenser för en särskild version. Vilka krav kan man ha som konsument?

Dessutom blir det lite snack om Postnords nya avgifter för Kina-paket som införs från 1 mars.

Trevlig helg!

Avsnitt: Dags för MWC 2018

Längd 50:15, filstorlek 32,56 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.