Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu går det att spela Xbox One på Mac

Den som gillar och spela och dessutom vill spela på Xbox One har inte haft någon glädje av sin Mac, men med mjukvaran Onecast blir det ändring på det.

Det är inte alltid möjligt att spela sina konsolspel på den stora dina tvn där hemma. Ibland kan det vara så att andra familjemedlemmar har ockuperat den för egna ändamål.

Med PlayStation 4 är det sedan tidigare möjligt att spela spel på sin dator genom strömningstjänsten Remote Play som finns för både Mac och Windows. Med Xbox One har det länge varit möjligt att strömma spelen till datorer med Windows 10, men Mac-användare har inte haft samma möjlighet när det gäller Xbox One. Åtminstone inte förrän fram till nu.

Onecast har nu nämligen släpps till Mac OS vilket ger Mac-användare möjligheten att spela Xbox One-titlar som Halo 5 i sängen eller smygspela lite Monster Hunter World på jobbet. Spelen kan kontrolleras med Xbox One-kontrollen som kopplas till din Mac genom Bluetooth eller USB. Till skillnad från Sonys lösning är OneCast inte en officiell mjukvara utvecklad av Microsoft, så det återstår väl att se om Microsoft kommer låta programmet vara kvar.

Jag har testat Onecast i några dagar nu och tycker det flyter på rätt bra så länge det inte handlar om spel som kräver allt för mycket precision. Men spel som Fe, Minecraft och Night in the Woods fungerar alldeles utmärkt. Det fungerar också, i alla fall hos mig, mycket bättre genom LAN än Wifi.

Onecast för Mac kostar just nu 12,45 dollar, cirka 103 kronor, men kommer sedan att kosta 25 dollar, cirka 210 kronor. Det finns en testversion av programmet som kan användas i två veckor.

Källa: Onecast | Engadget

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.