Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Omröstning: Vi surfar mest med våra plattor

Enligt en omröstning här på 99 är det fortfarande vanligast att använda surfplattorna för att surfa på nätet. Näst vanligast är att de används av våra barn.

Krönika: Surfplattan måste hitta sig själv Förra veckan lanserade Apple den sjätte generationens Ipad vid ett event i Chicago i USA. Inför eventet skrev vår Jakob Nilsson en krönika om att surfplattorna fortfarande måste hitta sig själva – uppfylla sin inneboende potential som ersättare till den bärbara datorn. Krönikan avslutades med en omröstning där vi fick svara på hur vi använder våra surfplattor.

Så här långt har 760 av oss svarat och egentligen bjuder omröstningen på få överraskningar – även om exempelvis Apple hemskt gärna vill att vi ska se deras Ipad som en fullvärdig datorersättare så använder 58 procent surfplattorna just för att surfa. 18 procent av oss stoppar istället våra plattor i händerna på barnen och nästan lika många har valt alternativet "annat".

I kommentarerna är det flera som nämner att plattorna är perfekta för resor, dels för att själv se på filmer eller tv-serier, men också som underhållning för barn. Många gillar den större skärmen när man vill ut på nätet och kolla någonting. Flera av oss uppskattar plattorna för att både prestanda och batteritid är riktigt bra. Själv gör jag allt möjligt med min platta, exempelvis är den ofta i köket och används för att sätta timer, och för att följa recept.

Endast sju procent svarar att vi producerar material med våra plattor och här finns troligen utmaningen för surfplattorna framåt. Det är tydligt att Apple vill rikta in Ipad-familjen som ersättare för bärbara datorer för flera användargrupper, exempelvis hemanvändare, studenter och lärare. Det återstår att se om ryktet om att Apple ska utrusta framtida bärbara datorer med egna processorer. Det skulle inte göra Ipad-familjen mer produktivitetsinriktad, snarare skulle det innebära att Apple sällar sig till skaran företag med hybrid-enheter, men det skulle potentiellt kunna innebära mer produktivitetsinriktade produkter med IOS som operativsystem.

Vi har fått in Apples sjätte Ipad-generation till redaktionen nu och vi har satt igång med att testa den. Det återstår att se om den kan locka fler av oss till att göra mer än att surfa.

Har du missat omröstningen kan du svara på den här:

Kommentarer
36 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.