Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

I/O 2018

Google presenterar förbättrade tjänster

Google har precis haft sin årliga keynote om mjukvara. De presenterade en rad förbättringar i flera tjänster såsom Gmail och Google Assistant.

Google tjänster ska på flera sätt bli smartare och göra jobbet åt dig. Företaget presenterade bland annat en funktion i Gmail som ska hjälpa dig att skriva mail snabbare genom att ge förslag på vad du vill säga och Google Assistant ska på sikt kunna ringa upp exempelvis en frisörsalong och boka en tid åt dig.

Nyheter i Google Foto

Google analyserar uppemot 5 miljarder foton varje dag och kan erbjuda åtgärder baserat på innehållet i bilderna. Likt exempelvis Samsungs Bixby Vision kommer det gå att omvandla bilder på text till textdokument direkt i tjänsten.

Google Assistant får fler röster och lär barn att bete sig

Den nuvarande rösten till Google smarta Assistent heter Holly men inom kort kommer hon få sällskap av totalt sex röster, däribland John Legend, som användare kan välja mellan. De nya rösterna har anpassats för att låta mer mänskliga och nya funktioner som ska göra samtalet med Assistant naturliga tillkommer under året.

Framöver kommer du inte behöva inleda varenda interaktion med Google Assistant med att säga "Hey Google", istället kommer du kunna fortsätta samtalet genom att ställa följdfrågor eller ge den nya kommandon på en gång och assistenten kommer svara dig. Detta kommer leda till ett mer naturligt samtal som inte måste "börja om" i tid och otid.

Google Assistant kommer också bli bättre på att förstå sammanhang och mer komplexa förfrågningar. Google kallar detta Multiple Actions och gör att du kan ställa frågor som "Vem var guvernör när denna basketspelare rekryterades och vilket lag rekryterade honom?" och Google Assistant kan lägga ihop de olika frågorna och svara på flera frågor samtidigt.

Google har tänkt mycket på hur teknikanvändningen förändrar våra beteenden och ett sätt att uppmärksamma detta är funktionen Pretty Please som kommer senare i år. Det är ett läge som man kan slå på som gör att Google Assistant uppmuntrar en att be snällt. Denna funktion är tänkt för att lära barn att vara artiga och inte ta allt för givet.

Smarta skärmar med Google Assistant kommer i sommar

Redan under hemelektronikmässan CES tidigare i år presenterade Google ett samarbete med flera olika företag som ska göra smarta skärmar med stöd för Google Assistant. Google avslöjade nu att vissa av de smarta skärmarna kommer att börja säljas i USA redan i juli i år. Skärmen kommer kunna användas till att följa recept, kolla på film med mera. Du kan även koppla ihop skärmen med andra smarta enheter i ditt hem som övervakningskameror och så vidare.

Är framtiden självkörande bilar?

Waymo lanserar en taxitjänst med enbart självkörande bilar

Waymo är den enda taxitjänsten som endast erbjuder bilturer med självkörande bilar. Tjänsten kommer att lanseras i Phoenix i slutet av 2018 och företaget hoppas kunna hjälpa exempelvis äldre som kan ha svårt med andra typer av transporter. Tekniken ska även kunna användas av andra företag och tack vare djupinlärning ska bilarna kunna uppfatta svårtydda föremål i sin omgivning, såsom byggjobbare som sticker upp ur en brunn, folk i obskyra maskeradkläder med mera.

De självkörande bilarna kommer också ha en beteendeförutspåelse som kommer kunna parera ologiska saker som andra trafikanter gör, exempelvis kör mot rött. Bilen kommer kunna upptäcka detta mycket snabbare än vad det mänskliga ögat kan.

Systemet i de självkörande bilarna har även försetts med förmågan att läsa av omgivningen trots dåliga väderförhållanden som stora mängder snö eller regn. Tack vare maskinlärning kommer bilen att kunna förbise snöflingorna och prioritera det som är viktigt i situationen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.