Dörrkameran Nest Hello säljs nu i Sverige

Nu finns Nest Hello, dörrklockan med inbyggd kamera, att köpa också för oss svenskar.

Google-ägda Nest säljer nu sin dörrklocka med inbyggd kamera, Nest Hello, i Sverige. Förra året började de sälja nätverkskameror och smarta röksensorer här, och nu har alltså turen kommit till ytterligare en produkt.

Dörrklockan har en inbyggd kamera med nattsyn som ger ett brett synfält så att du i Nest-appen kan se vem som står vid dörren och plingar på. Det går också att prata med personen i realtid.

Knappen gäster ska trycka på framhävs med en ljusring, men Hello har också en inbyggd sensor som känner av om någon står vid dörren så att du får en notifikation oavsett om personen faktiskt ringer på eller inte.

Hello känner också igen ansikten och ska kunna låta bli att störa dig om exempelvis en katt passerar förbi. En annan fiffig funktion är att dörrkameran kan kontrolleras via Google Home om du äger en sådan.

Bildströmmen från kameran kan du spana på via Chromecast i din tv och det går att ställa in ett standardsvar i stil med "Hej hej, jag kommer!" om du vill ha det så.

För att kunna installera Nest Hello behöver du en elansluten dörrklocka med transformator och en ljudenhet. Innan du köper bör du tänka på att lagstiftningen inte tillåter att du filmar på allmän plats. Nest Hello bör därmed inte kunna se något annat än exempelvis din inhängnade tomt.

Det går att prenumerera på tjänsten Nest Aware som inkluderar ansiktsigenkänning och möjlighet att spela in och lagra video i 30 dagar. Aware kostar mellan 5–30 dollar i månaden beroende på hur mycket video du vill spara.

Köpsugen? Surfa till Nests webbsida och klicka hem en för 2 795 kronor. I mitten av juni dyker den upp i butiker som Clas Ohlson och Elgiganten.

Kommentarer
13 svar

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.