Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99-akuten

Så synkar du egna ringsignaler till Iphone

Är du less på de inkluderade ringsignalerna och ljuden i IOS kan du köpa nya, men också lägga till egna varianter du gör själv. Vi visar dig hur du gör.

IOS kommer med en uppsättning ljud och ringsignaler så att du kan – om du vill – personifiera din enhet. I appen Itunes Store kan du också köpa nya. Men det är också ganska enkelt att göra egna signaler och sedan lägga in dem i din IOS-enhet via Itunes i en dator.

Med Itunes version 12.7 som kom för något år sedan, städade dock Apple bort de uppenbara sätten att synka över signaler till dina IOS-enheter, de tog bort signalbiblioteket och möjligheten att automatiskt synkronisera ljuden till dina enheter. Men oroa dig inte, där det finns en vilja finns det en väg som det brukar sägas. Apple har inte helt stängt den här dörren och du kan fortfarande använda Itunes för att hantera egna ringsignaler och ljud till din enhet. Vi visar dig hur här.

Rätt filändelse separerar ringsignaler från musik

För att din IOS-enhet ska känna igen en ljudfil som en ringsignal behöver den ha filändelsen .m4r. I princip kan du konvertera valfri ljudfil till AAC och sedan leta upp den i din dator och byta filändelsen från .m4a till .m4r. Kom bara ihåg att ringsignaler inte får vara längre än 30 sekunder, så du kommer behöva klippa ned exempelvis låtar.

I den här guiden förutsätter vi att du redan har ett gäng ringsignaler som du vill få in i din IOS-enhet, men om du behöver hjälp med att skapa signalerna är du välkommen att ställa frågor i kommentarerna nedan.

Synka ringsignaler via Itunes

För att flytta in egna signaler i din IOS-enhet behöver du en dator med Itunes. Det går också att göra ringsignaler med Garageband direkt i IOS-enheten, men det är ett ämne för en annan guide – nu vill vi flytta in signaler vi redan har.

1. Öppna Itunes

2. Leta upp dina ringsignaler

3. Dra och släpp

När du släppt ljuden i Itunes-fönstret är du klar och kan koppla bort din enhet. Gå tillbaka till Inställningar > Ljud (och haptik) och välj nu dina nya ljud där du tycker det är lämpligt.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.