Galaxy S9 ingen succé för Samsung

Samsungs intäkter sjunker, och bolagets viktigaste telefon Galaxy S9 har inte sålt så bra som de hoppats. Men bolaget tror att efterfrågan på OLED-bildskärmar kommer öka kraftigt.

Det blev ett sämre kvartal än väntat för Samsung, vars intäkter sjönk med fyra procent jämfört med samma period förra året. Samsung säger att nedgången främst beror på lägre försäljning av mobiltelefoner och bildskärmspaneler, två områden som brukar prestera bra.

Toppmobilen Galaxy S9 började säljas precis i slutet av förra kvartalet, men har inte imponerat vad det verkar. Samsung avslöjar inte exakta siffror, men beskriver försäljningen som "trög". När vi på 99 testade flaggskeppet tidigare i år hittade vi en hel del att gilla, men tyckte framförallt att batteritiden inte höll måttet.

Vad gäller bildskärmar har priserna på LCD-skärmar gått ner, samtidigt som efterfrågan på OLED-skärmar inte varit särskilt hög. Helt mörkt är det ändå inte för Samsung. Förhoppningen är att leveranserna av OLED kommer att öka under hösten, bland annat tack vare Apples nya Iphone-modeller som väntas ha OLED-skärmar. Dessutom ökade försäljningen av dyrare tv-apparater tack vare fotbolls-VM, och Samsungs tillverkning av processorer och minnen fortsätter att gå bra.

Samsung håller som bekant ett lanseringsevent nästa vecka, och frågan är om de då kan visa upp produkter som får konsumenterna att sluta upp. Mobiltelefonen Galaxy Note 9 är onekligen efterfrågad av många, men om den kan klara av att vända den negativa trenden återstår att se.

Totalt drog Samsung ändå in en vinst på 14,9 biljoner won under kvartalet, motsvarande cirka 116 miljarder kronor.

Läs mer:

Källa: Samsung

Kommentarer
8 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.