RHA släpper superdyra magnetlurar

Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet heter det ju, och RHA håller med. De superlyxiga hörlurarna CL2 Planar kostar skjortan, men bjuder på avancerad magnetostatisk teknik i trådlösa hörlurar.

RHA brukar imponera genom att trycka in avancerad ljudteknik i ganska små hörlurar, och erbjuder nu ett brett sortiment av trådlösa Bluetooth-lurar i flera olika prisklasser. Tidigare i somras kom de budgetvänliga MA390, och nu har det blivit dags för RHA att sikta på den allra översta prisklassen. Idag avtäcks CL2 Planar, ett par trådlösa superlyxiga in-ear-hörluar som går loss på dryga 8 000 kronor.

Priset gör det väldigt tydligt att det här inte är ett par hörlurar avsedda för den stora massan, utan ett en teknisk prestation för de mest kräsna. CL2 Planar är nämligen så kallade magnetostatiska hörlurar, där ljudsignalen leds genom ett membran upphängt i ett magnetfält. Resultatet är ett oerhört rent och tydligt ljud, och tekniken brukar vi vanligtvis hitta i betydligt större hörlurar. Tekniken är likartad den som Sennhesier använder i sitt imponerande skrytbygge Oprheus II.

Enligt RHA är detta första gången som par in-ear-hörlurar med Bluetooth är magnetostatiska. Utöver den spännande tekniken på insidan har också mycket möda lagts ner på att göra CL2 Planar attraktiva på utsidan. Hörlurarna levereras med tre olika kabelalternativ; ett som rymmer ett batteri för upp till 12 timmars trådlös uppspelning, och så två ljudkablar för att koppla in hörlurarna i en 3,5 millimeters eller 2,5 millimeters hörlurskontakt. Precis som andra RHA-lurar följer det också med en riklig mängd olika öronkuddar av både skumgummi och silikon.

Säljstart blir det 12 september, och CL2 Planar går redan att förhandsboka direkt från RHA. Hoppas plånboken överlever detta!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.