Airport Express får stöd för Airplay 2

Apple har lagt ner sin trådlösa router-familj, men uppdaterar ändå lilla Airport Express med stöd för ljudprotokollet Airplay 2.

I april meddelade Apple det som många länge befarat, nämligen att företaget slutar tillverka trådlösa routrar. Det innebar bland annat att den lilla enheten Airport Express lades ned, till mångas stora sorg. Men nu får Airport Express en oväntad mjukvaruuppdatering.

Apple har nämligen släppt version 7.8 av den fasta programvaran för Airport Express, vilket ger stöd för det trådlösa ljudprotokollet Airplay 2. Det innebär att Airport Express nu kommer leka betydligt bättre med nyare produkter som Apple TV och Homepod. Airplay 2 gör det också möjligt att strömma musik till flera högtalare samtidigt från IOS-enheter, och förbättrar prestanda och buffertstorlek för ljudströmmar.

Den senaste modellen av Airport Express släpptes 2012, och var precis som sina föregångare en liten trådlös basstation som också hade en ljudutgång för att ansluta till en högtalare. Därmed kunde vilken högtalare som helst förvandlas till en trådlös Airplay-högtalare, och numera alltså även Airplay 2.

Airport Express säljs inte längre från Apple, men det finns en del återförsäljare som har kvar den, samt en hel del till salu på begagnatmarknaden så som Tradera.

Källa: Macrumors