Snart kan du logga in på Microsoft-konton med Apple Watch

Apple Watch-ägare får det snart ännu lite lättare att logga in på sina Microsoft-konton. Microsoft gör det möjligt att använda klockan för att godkänna en inloggning istället för att ange lösenordet.

För något år sedan släppte Microsoft sin Autenticator-app för Android och IOS. Den gör det möjligt att logga in på ett Microsoft-konto utan att behöva ange lösenordet. Nu jobbar företaget på att utöka den här funktionaliteten till en Apple Watch-app.

Appen låter Microsoft-användare godkänna inloggningar som annars kräver lösenord, pin-kod eller biometrisk autentisering direkt från Apple Watch. När du försöker logga in får du en notifiering på klockan och väljer det nummer ur listan som visas på skärmen som matchar det i inloggningsfönstret.

Att komma igång är enkelt, särskilt om du redan använder Microsoft Autenticator på mobilen. Då kan du snabbt flytta över dina personliga och arbetsrelaterade konton till klockan.

Just nu pågår tester av den nya appen, men den ska vara färdig för skarp lansering inom de kommande veckorna. Microsoft Autenticator fungerar till personliga Outlook.com-konton och arbetsrelaterade konton som Office 365.

Vill du börja testa appen redan nu kan du anmäla intresse här.

Källa: The Verge