Philips Hue får stöd för Siri Shortcuts

Philips Hue-app för IOS kommer att få stöd för Siri Shortcuts när IOS 12 lanseras. Något som kommer ge användarna bättre funktionalitet direkt via röstassistenten.

Philips är på IFA i Berlin och berättar att Hue-appen för IOS kommer att få stöd för Siri Shortcuts när IOS 12 kommer. Deras smarta lampor kan redan idag styras till viss del via Apples röstassistent Siri, men med Shortcuts kommer ytterligare möjligheter att öppnas upp. Siri kommer exempelvis att kunna föreslå relevanta scener till din belysning.

Shortcuts-appen gör det möjligt att skapa genvägar mellan Siri och tredjepartsappar. Du kan exempelvis få Siri att göra en lång rad av saker om du säger en viss nyckelfras. "Matdags" kanske fixar en viss belysning, startar stör ej-läget på din telefon och börjar spela din favoritspellista.

IOS 12 och Shortcuts-appen betatestas just nu, men kommer släppas i skarpa versioner nästa månad i samband med Apples event den 12 september. Ser du fram emot att prova på Shortcuts? Vilka sorters genvägar vill du skapa? Berätta gärna i kommentarerna.

Hue-lampor får ny startinställning

En annan nyhet i Hue-appen kommer troligen att göra många användare glada. Med en ny inställning kan lampor som blir utan ström återgå till en vald förinställning när strömmen kommer tillbaka istället för att starta till det starka standardläget.

Källa: Iculture (holländsk sajt)