Pixel 3 dyker upp i bildform

Det är inte bara Apple som ska lansera nya telefoner under hösten och nu dyker det upp bilder på vad som ska vara Pixel 3-telefonerna.

Igår kväll hände det en hel del i Apples mobila värld. Utöver datumet för företagets stora september-event presenterades spreds också bilder på vad som påstås vara Iphone XS. Google är inte undantagna från internets förmåga att läcka kommande nyheter, och nu har bilder på både Pixel 3 och det större syskonet Pixel 3 XL letat sig ut på nätet.

Den mindre Pixel 3-modellen påminner mycket om fjolårets Pixel 2 XL, det vill säga smala ramar ovanför och nedanför skärmen men ingen flärp. Skärmen ska vara 5,5 tum stor, skryta med upplösningen 2 160 x 1 080 pixel och använda bildförhållandet 2:1. Batterikapaciteten sägs vara 2 915 milliamperetimmar.

Vidare specifikationer anger dubbla främre selfie-kameror på 8 megapixel med bländaröppningar på f/1,8 respektive f/2,2. De dubbla främre kamerorna ryktas användas för vidvinkelbilder, men kan också ligga till grund för en säkerhetslösning med ansiktsupplåsning.

Det större syskonet Pixel 3 XL får däremot en flärp och ansluter därmed till den rådande trenden på telefonmarknaden. I övrigt ryktas Pixel 3 XL få skärmupplösning på 2 960 x 1 440 pixel, systemkretsen Snapdragon 846 och föga förvånande Android 9 Pie som operativsystem.

Googles oktober-event sägs gå av stapeln den 9 oktober, och då får vi veta om de här bilderna stämmer eller ej. Och om Googles produkter faktiskt kommer till Sverige den här gången, en kan ju bara hoppas.