Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Home på svenska snart här

Internet blir snart röststyrt, och Google tror på succé när Google Home får officiell lansering i Sverige senare i år.

Att svenskar är sugna på smarta högtalare är knappast någon större överraskning. Trots att varken Amazon, Apple eller Google har högtalare som pratar svenska blir de runda cylindrarna en allt vanligare syn i de svenska stugorna. Många återförsäljare tar in produkterna från andra länder, exempelvis Storbritannien och Tyskland och säljer, trots att det då är engelska språket som gäller.

Läs också: Google håller event 9 oktober Officiella lanseringar är dock på gång, och det kan komma att bli en riktigt försäljningssuccé. När Apple släpper sin Homepod på svenska vet vi inte, men under en längre tid har det ryktats att Amazon planerar en bred etablering i Sverige. Enligt nya uppgifter står nu Google Home för dörren, och kommer att släppas officiellt – med stöd för svenska – senare i år. Detta rapporterar Breakit.

På mobiler kom Google Assistent på svenska i augusti, men nu har alltså turen kommit till hemmaprodukterna Google Home och Google Home Mini. Google själva räknar enligt uppgift med att sälja en halv miljon exemplar innan slutet på nästa år, och de röststyrda enheterna kan snabbt komma att bli en väldigt stor del av både sökningar och shopping på nätet. Google Sverige kommenterar inte uppgifterna, men säger till Breakit att det blir en spännande lansering:

– Vi redogör inte för säljsiffror, men det ska bli spännande att följa mottagandet av Google Homen i Sverige när vi lanserar på marknaden. Svenskar brukar i regel vara nyfikna på teknologi, så vi hoppas att även Google Home kommer att uppskattas och vara av intresse här.

Källa: Breakit

Ska du köpa en smart högtalare?

Ska du själva införskaffa en smart högtalare från Amazon, Apple eller Google? Handla den gärna från Kjell & Company och stötta 99.se genom provisionslänkarna här nedan:

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.