Så ser du batterinivån på dina Airpods i Apple Watch

Du känner kanske redan till att du kan se batterinivån på dina Airpods via telefonens notiscenter, men visste du att det går att se också i Apple Watch? Vi visar hur.

Apples trådlösa hörlurar Airpods har blivit riktigt populära bland användare, främst för den smidiga användarupplevelsen de erbjuder. Lurarna själva ger upp till fem timmars batteritid, med batterifodralet får du omkring 24 timmars batteritid. En kvart i fodralet ger tre timmars lyssningstid.

Hur mycket batteri återstår?

Lurarna och batterifodralet ger ingen vidare koll på hur mycket batteri som är kvar, men det kan du – som du kanske redan känner till – se i den parkopplade telefonens notiscenter. Dra ned från skärmens ovankant och dra sedan en gång åt höger för att komma dit. Längst ned finns knappen Ändra om du inte redan lagt till Batteri-widgeten.

Men visste du att du också kan hålla koll på batteritiden i din Apple Watch? Det fungerar riktigt smidigt att använda dina Airpods direkt med klockan för att lyssna på musik eller poddar och det går faktiskt att se batteritiden i klockan också.

Gör så här

  • För att se batterinivån i klockan måste du först säkerställa att hörlurarna är kopplade till klockan. Dra upp för att öppna kontrollcenter och kolla så att Airplay-ikonen är blå.

  • I samma kontrollcenter finns en bubbla med batteriprocenten för klockan. Tryck på den.

  • Skrolla ned tills du ser batterinivån för dina Airpods (om höger och vänster har olika nivå står de var för sig. Har du lurarna i batterifodralet med locket öppet ser du batterinivån också för fodralet.