Ny Chromecast såldes för tidigt

En Reddit-användare lyckades köpa Googles nya generation Chromecast innan den officiellt lanserats i sin lokala Best Buy-butik. Nu har nog allt från Googles kommande event läckt ut på förhand.

Den amerikanska elektronikkedjan Best Buy verkar fylla sin butiker med nya produkter i god tid före deras lansering. Förra månaden godkände den amerikanska myndigheten FCC en ny generation av Google Chromecast med Bluetooth och bättre Wifi. Denna nya enhet har en Reddit-användare redan lyckats köpa från en lokal Best Buy-butik.

Läs mer: Google bjuder in till event 9 oktober Google har bjudit in media till ett event den 9 oktober och det är också samma dag som den nya Chromecasten egentligen ska börja säljas. Best Buy-personalen i kassan kunde inte skanna streckkoden på den ännu inte lanserade produkten, men gick med på att sälja enheten med den äldre versionens EAN-nummer. Den nya ägaren berättar dock att det inte går att använda Chromecasten än då den vill ha en ny uppdatering av Google Home-appen som inte är släppt än.

Den nya generationen får en matt finish, istället för den glansiga plasten på den nuvarande pucken, och Chrome-loggan är utbytt mot en mer diskret G-ikon, vilket matchar de övriga Pixel-produkterna. Enligt uppgift är den något tjockare än sin föregångare.

Med det stora antal läckor kring Pixel 3-telefonerna som redan varit och nu detta om en ny Chromecast, har Google mycket möjligt slut på överraskningar till nästa vecka.

Källa: Reddit