Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jakob tycker till

Google kan nu ta ledningen i kamerakriget

Googles egna mobiltelefon Pixel 2 är ett år gammal, men har ändå en kameralösning som kan stå sig mot Apples nya flaggskepp. Kan Google ta en tydlig ledning med nästa veckas uppdatering?

Google har fått mycket beröm för kameran på mobiltelefonen Pixel 2, och det med rätta. Tack vare maskinlärning och effektiva algoritmer har resultatet kunnat bli betydligt bättre än vad själva optiken och kamerasensorn kunnat åstadkomma på egen hand. Trots att mobilen nu är ett år gammal står sig kameradelen bra mot helt nya Iphone XS i de flesta avseenden – vissa skulle rentav säga att den leder.

Pixel 2 är mobilkameran Apple ville utmana Jag skulle inte gå så långt, även om Google onekligen imponerar med sin kameralösning. När jag jämförde de båda kamerorna (tillsammans med Huawei P20 Pro) tycker jag att Apple och Google var i stort sett jämnbra vad gäller vanliga stillbilder. Iphone XS vinner däremot om vi också tar med videoinspelning, för där ligger Pixel 2 tydligt efter.

Men Googles tid är nu, och nästa vecka kommer Pixel 3. Förhoppningsvis med en större kamerasensor, snabbare bildsignalprocessor och säkerligen ännu duktigare AI-funktioner. Det verkar däremot som att den nya telefonen fortfarande bara kommer använda en kameramodul, där Iphone XS och de flesta andra konkurrenter numera använder två. Men frågan är om Google behöver det, när resultatet blir så bra som det redan blir.

Google måste satsa på distribution

Jag är helt säker på att Pixel 2 är telefonen Apple velat utmana när de förbättrade kameran från Iphone X till Iphone XS. Så länge vi pratar om kameran ligger Google alltså bra till, men när det gäller andra delar av telefonen finns mer att göra för att komma ikapp. Pixel 2 har en ganska ordinär Snapdragon 835-processor, och saknar både ansiktsigenkänning och stöd för trådlös laddning. Förhoppningsvis råder Pixel 3 bot på detta!

Den enda anledningen att Pixel inte är en ännu större konkurrent till Apple är att telefonen inte sålts i så stora upplagor, och det beror i sin tur på att den inte är lanserad i särskilt många länder. Det mest spännande med Pixel 3 är därför möjligheten att den kanske till slut får en officiell lansering i Sverige. Jag hoppas verkligen på att Google storsatsar och rullar ut sin telefon till fler länder – företaget har stora möjligheter att erbjuda en superattraktiv helhetslösning med Android 9, alla molntjänster och en potent ny mobiltelefon. Då skulle det bli ett riktigt spännande 2019.

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.