Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook vill ställa en kamera i ditt hem

Facebook ger sig in på hårdvarumarknaden med Portal och Portal Plus. Två smarta högtalare i olika storlekar, utrustade med kamera, röstassistenter och videosamtal via Messenger.

Facebook lovar att inte tjuvlyssna Facebook bidrar till hårdvarumarknaden med en smart högtalare som sätter ditt sociala liv i fokus. Vi har sett produkter med ett liknande utseende förut från teknikbolag som Lenovo och Amazon, med deras Smart Display respektive Echo Show. Men till funktionen är Portal tydligt nischad mot videosamtal, även om den har både röstassistenten Alexa inbyggd samt stöd för ett par appar så som Spotify och Pandora.

Den mindre modellen Portal har en 10,1 tum stor skärm med 720p-upplösning medan den större Portal Plus har en 1080p-skärm med en yta på 15,6 tum. Båda modellerna har en 12-megapixel kamera med en vidvinkel-lins på 140 grader och en fiffig funktion som kan zooma in på och följa personer i dess blickfång.

För den som tycker om att ha samtal via Messenger kan det här prylen vara den rätta. Däremot är Messenger också den enda komponenten från Facebooks miljö som kommer att återfinnas här. Deras nyhetsflöde, notiser, grupper och sidor återfinns inte i Portal.

Många kanske heller inte vill släppa in kameror och mikrofoner i sitt hem som Facebook har tillgång till. Men oroa er inte, förutom att ge oss sitt hedersord på att de inte tjyvlyssnar så har Facebook utrustat Portal och Portal Plus med en mjukvarubaserad funktion som stänger av mikrofoner och kamera med ett tryck, men så finns det även ett medföljande fysiskt skydd som du kan sätta framför kameran.

Billigare än Echo Show

Priset för Portal är 199 dollar och Portal Plus går loss på 349 dollar. Enheterna finns nu att förbeställa i USA, med leverans i november månad. Om produkten kommer att släppas i fler länder finns det dock ingen information om. Facebook själva trycker i första hand på de sociala funktionerna med röstsamtal. Men faktum är att här har vi en smart högtalare med skärm, utrustad med Amazons Alexa – för ett lägre pris än vad Amazon själva erbjuder med sin Echo Show.

Läs mer:

Källa: Facebook

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.