Oneplus flyttar sitt event

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Oneplus meddelar att de flyttar lanseringen av den nya telefonen Oneplus 6T från 30 oktober till dagen innan; 29 oktober. Anledningen är att Apple igår utannonserade ett eget event, också det den 30:e.

Oneplus lanseringsevent är lite speciella, då gästerna består både av inbjudna journalister och av entusiaster som köpt biljetter. Priset för biljetterna kan sedan tillgodoräknas när personen köper den nya telefonen. Oneplus erbjuder nu att återköpa biljetter från de som inte kan gå det tidigare datumet, samt att stå för eventuella omkostnader som flygresor och hotell. På sitt användarforum skriver företaget:

– Du kan bara spela korten du givits, och vi fick en ganska dålig hand. Vår utmaning var att hitta ett sätt att göra det bästa av en dålig situation. I månader har hundratals personer lagt ner själ och hjärta för att skapa vår bästa produkt hittills. Vårt mål är att se till att den får den tid och uppmärksamhet som den förtjänar.

Oneplus-eventet går nu alltså av stapeln 29 oktober, fortfarande i New York.

Källa: Oneplus