Samsungs vikbara telefon blir jättedyr

Fler detaljer om Samsungs nya telefon med vikbar skärm tyder på att den kan komma redan i vår, och kosta en avsevärd slant. Namnet blir enligt uppgift Galaxy F.

Förra veckan visade Samsung upp en ny skärmteknik de kallar Infinity Flex Display, helt enkelt en vikbar bildskärm. Det som visades upp var en protoyp, men nu kommer rapporter om både namn, pris och lanseringsdatum på den spännande mobiltelefonen.

Enligt Yonhap News Agency i Sydkorea kommer telefonen att kallas Galaxy F. En ordentlig lansering ska ske i mars nästa år – en kort tid efter lanseringen av det nya flaggskeppet Galaxy S10. Till skillnad från Galaxy S kommer Galaxy F att vara en exklusiv modell inte tänkt för den breda massan. Priset blir också därefter.

Samsung ska inte ha bestämt sig för ett slutgiltigt pris ännu, men det handlar om nivåer upp till 1 770 dollar enligt Yonhap – motsvarande runt 16 000 kronor exklusive moms. En riktig lyxlur alltså. Enligt tidigare uttalanden planerar Samsung att skeppa runt en miljon vikbara telefoner under 2019.

Läs mer: