Vilka prylar är årets bästa?

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Vilket teknikår det har varit! Under 2018 har det dykt upp en lång rad riktigt spännande produkter, allt från en potent generation flaggskeppsmobiler till smarta klockor som äntligen börjar bli tillräckligt snabba för att bli användbara på riktigt. Till det smarta hemmet har vi börjat få röstassistenter på svenska, och de trådlösa högtalarna har aldrig låtit bättre.

Det har inte kommit några direkt nya produktkategorier, utan istället har de prylar vi har förbättrats, mognats och förfinats. Dels i form av nya varianter av hårdvaran, men också genom uppdateringar av mjukvaran som ger nya funktioner och ibland rentav bättre prestanda.

Var med och utse årets bästa prylar

Vi vill hitta det absolut bästa från 2018! Här på 99 drivs vi av ett brinnande teknikintresse, och viljan att kunna göra mer saker med hjälp av de mobila och uppkopplade prylarna. Såhär mot slutet av året vill vi därför tillsammans med er samla ihop och utse de allra bästa produkterna från 2018. Det kan vara mobiltelefonen som sopade banan med alla andra, hemmaprylen som skänkte extra guldkant på tillvaron eller ett stycke teknik som du numera inte kan tänka dig ett liv utan.

Upplägget är enkelt – medlemmar på 99 kan föreslå nominerade produkter i ett antal kategorier. Därefter utses de nominerade i varje kategori, och sen är det dags att rösta! De nominerade som får flest röster vinner, och tilldelas 99:s helt nya och extra fina utmärkelser. På så vis vill vi uppmärksamma tillverkare att skapa produkter med fokus på användarvänlighet, god design och innovation.

Låt oss presentera kategorierna

Årets prylar 2018 utses i tre kategorier, samt en fjärde specialkategori som vi snart ska berätta om. De tre är Årets Android-pryl, Årets Apple-pryl och Årets Hemma-pryl. I varje kategori går priset till en produkt som gjort det digitala livet roligare, enklare och bättre, och som lanserats under 2018.

Årets Android-pryl

I den här kategorin vill vi hitta Android-produkten som höjt sig över alla andra, som utmanat och inspirerat konkurrenterna och imponerat användarna.

Till kategorin räknas alla varianter av Android och ekosystemet runtomkring.

Nominera årets Android-pryl i den här tråden.

Årets Apple-pryl

Här utforskar vi Apples ekosystem, och vill hitta den absolut bästa Apple-produkten som hittat ut från Cupertino under 2018. Den som inte bara väcker ha-begär utan också befäster Apples plats i branschen vad gäller design och funktion i en härlig symbios.

Nominera årets Apple-pryl i den här tråden.

Årets Hemma-pryl

"Egen härd är guld värd" brukar det sägas, och för oss är det mest för att vi behöver någonstans att förvara alla underbara teknikprylar.

I den här kategorin söker vi prylen som inte bara bor i hemmet, utan också gör hemmet smartare, trevligare och bättre.

Nominera årets Hemma-pryl i den här tråden.

Årets Teknik-inspiratör

I en särskild kategori vill vi uppmärksamma profiler och inspiratörer i Sverige som hjälper till att förmedla sina tekniska kunskaper på ett begripligt och pedagogiskt sätt. De som hjälper oss att navigera i teknikdjungeln och som reder ut komplicerade begrepp.

Det kan vara en bloggare, skribent, Youtube-profil eller poddare – eller någon annan som teknikinspirerar sin omgivning. Är det flera personer inblandade går det bra att nominera en podd eller webbplats som helhet.

Nominera årets Teknik-inspiratör i den här tråden.

Hur går det till då?

För att föreslå produkter och personer för nominering, skriv bara i respektive kategoris forumtråd. Det går också bra att skicka in förslag genom att kontakta redaktionen – uppge då också ditt användarnamn. Vi håller öppet för nomineringar i två veckor, alltså fram till 27 november.

Kort därefter utser och presenterar redaktionen de nominerade i varje kategori, och röstningen tar vid. Röstningen sätter igång 4 december här på 99.se, och pågår även den i två veckor. 20 december kommer vi att presentera vinnarna.

Några särskilda regler:

  • 99-redaktionen kan bidra med egna nomineringar

  • 99 kan ej nomineras

  • Varje medlem på 99 har en röst i varje kategori.

  • 99-redaktionen deltar inte i själva röstningen

Vinn fina priser!

Som en extra bonus kommer vi också att tävla ut ett fint pris i varje kategori. Att tävla är helt valfritt, men om du vill vara med behöver vi också en motivering varför produkten du röstade på förtjänar att vinna, samt en mejladress så att vi kan kontakta dig om du vinner. Allt anges i samband med röstningen. Om du inte vill vara med och tävla anger du bara ditt användarnamn här på 99.

Svårare än så är det inte – så ta en funderare och föreslå dina nomineringar redan nu! Är det några frågor eller funderingar kring upplägget så är det bara att kontakta oss, eller ställa frågan i kommentarerna här nedan.

Lycka till!