Nu kan Chromecast synka ljuduppspelning med Google Home

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Trots att Google står bakom både de smarta Home-högtalarna och mediaspelarenheterna i Chromecast-familjen har de inte kunnat samarbeta fullt ut tidigare, men nu meddelar Google att de båda produktfamiljerna kan samarbeta runt uppspelning av musik.

Det har sedan tidigare varit möjligt att skapa uppspelningsgrupper för ljud med Chromecast-enheterna, men nu blir det möjligt att inkludera både dessa och Google Home-enheter i ljudgrupper i hemmet. Det gör det exempelvis möjligt att spela upp musik eller podcast-avsnitt på tv:n i ett rum och Home-högtalare i ett annat rum. Uppdateringen till Google Home-appen bör dyka upp inom kort.

Ljudgrupper skapas i Home-appen för Android eller IOS-enheter. Google är dock inte ensamma om att utöka sina produkters förmågor. Amazon lade nyligen till möjligheten att göra Skype-samtal över Echo Spot och Echo Show, där den senare stöder ljud- och videosamtal över Skype. Amazon har även gjort utvecklargränssnittet Music Skill API tillgängligt så att fler tredjepartsföretag ska kunna lägga till ljudstöd i sina produkter framöver.

Om du vill kasta dig in i det anslutna Google eller Amazon-hemmet, eller utöka ett du redan har, kan det vara värt att hålla ett öga på forumtråden för Black Friday där 99-medlemmarna kommer hjälpa varandra med att hålla utkik efter exempelvis rabatter på Googles och Amazons hemmaprylar.

Källa: Venturebeat

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.