Nu kan Chromecast synka ljuduppspelning med Google Home

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Trots att Google står bakom både de smarta Home-högtalarna och mediaspelarenheterna i Chromecast-familjen har de inte kunnat samarbeta fullt ut tidigare, men nu meddelar Google att de båda produktfamiljerna kan samarbeta runt uppspelning av musik.

Det har sedan tidigare varit möjligt att skapa uppspelningsgrupper för ljud med Chromecast-enheterna, men nu blir det möjligt att inkludera både dessa och Google Home-enheter i ljudgrupper i hemmet. Det gör det exempelvis möjligt att spela upp musik eller podcast-avsnitt på tv:n i ett rum och Home-högtalare i ett annat rum. Uppdateringen till Google Home-appen bör dyka upp inom kort.

Ljudgrupper skapas i Home-appen för Android eller IOS-enheter. Google är dock inte ensamma om att utöka sina produkters förmågor. Amazon lade nyligen till möjligheten att göra Skype-samtal över Echo Spot och Echo Show, där den senare stöder ljud- och videosamtal över Skype. Amazon har även gjort utvecklargränssnittet Music Skill API tillgängligt så att fler tredjepartsföretag ska kunna lägga till ljudstöd i sina produkter framöver.

Om du vill kasta dig in i det anslutna Google eller Amazon-hemmet, eller utöka ett du redan har, kan det vara värt att hålla ett öga på forumtråden för Black Friday där 99-medlemmarna kommer hjälpa varandra med att hålla utkik efter exempelvis rabatter på Googles och Amazons hemmaprylar.

Källa: Venturebeat

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.