App Store slog rekord i julas

Julkvartalet var inte bara dysterheter för Apple. Den digitala butiken App Store slog nya rekord, och bara på nyårsdagen spenderades 322 miljoner dollar.

Att ladda ned spel och andra appar efter nyårsfirandet kanske kan bli en tradition av samma magnitud som hämtpizza och Ivanhoe. Apple meddelar nämligen att den digitala butiken App Store slagit rekord i omsättning under nyårsdagen; 322 miljoner dollar spenderades i butiken.

Hela veckan mellan julafton och nyårsafton var också riktigt bra, och butiken sålde digitala varor för 1,22 miljarder dollar vilket också är nytt rekord. De två mest populära kategorierna i App Store under högtiden var spel och självhjälpsappar.

Trots att Iphone-försäljningen inte levde upp till förväntningarna förra kvartalet finns det alltså andra områden med fin tillväxt. I samband med att Apple flaggade för minskad omsättning i onsdags meddelades att kategorin tjänster, där App Store ingår, slagit omsättningsrekord. När Apple håller sin kvartalsrapport 29 januari får vi veta med hur mycket.

Läs mer:

Källa: Apple