Samsungs tv-apparater får Airplay 2 och Apple-app för filmer och serier

Apple och Samsung berättar om ett nytt samarbete som i princip ger vissa av Samsungs tv-apparater samma funktionalitet som finns i Apple TV. De får stöd för Airplay 2 och en app för att se på filmer och serier från Itunes.

Apple och Samung har ett intressant förhållande till varandra där de på samma gång är konkurrenter och samarbetspartners. Företagen presenterar nu ett nytt samarbete där Samsungs tv-apparater i princip får en inbyggd Apple TV. Smarta tv-modeller från 2019 och de flesta från 2018 får stöd för Airplay 2 och en särskild app för att se på filmer och serier från Itunes.

Samsung-användarna kommer att kunna se på redan köpt innehåll samt hyra och köpa nytt från Itunes-katalogen med filmer och tv-serier (beroende på region) i upp till 4K-upplösning. Apples innehåll kommer att integreras med Samsungs tv-funktioner som universal sök och Bixby.

Airplay 2-stödet låter IOS-användare strömma video, bilder och musik till sin tv utan att behöva en Apple TV. Videoklipp kan strömmas ett i taget, men tv:n kommer att kunna vara en del av ett multirum-ljudsystem.

De här nya funktionerna kommer att dyka upp i berörda tv-modeller under våren. Appen med innehåll kommer att släppas till fler än 100 länder, medan Airplay 2-stödet sägs komma till 190 länder.

Intressant nog håller sig Apple till att kalla appen för "Itunes filmer och tv-serier". Företaget förväntas släppa en egen tjänst för strömmande film och serier, som inte tros använda Itunes-namnet. Deras befintliga tjänst för strömmande musik heter Apple Music. Vi får se om det här partnerskapet med Samung längre fram kommer att fungera om en distributionskanal för den nya Apple-tjänsten.

Källa: Samsung

Läs mer

Detta önskar jag mig av Samsung under 2019 (artikel, 2018-12-28)
Apples tv-program kan bli gratis för Apple-användare (nyhet, 2018-10-11)

Kommentarer
28 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.